07 декември 2023, четвъртък

Св. Амвросий, еп. Медиолански. Св. Филотея Търновска
church

УЧЕБНИ ПРОГРАМИ ПО РЕЛИГИЯ ОТ 1 ДО 4 КЛАС

Тематичните разпределения, които са представени тук, са изготвени въз основа на сега действащия списък с теми за обучение по СИП- и ЗИП-Религия от 1 до 4 клас, одобрени от Министерството на образованието, младежта и науката. Тези разпределения са съобразени с църковните и официалните празници, както и с учебните дни и ваканции през учебната 2009/2010 г.

Във формирането на целите изпитах най-голямо затруднение, тъй като както те, така и самите теми, в повечето случаи, дават свобода на преподавателя. Както знаем, към този момент няма и официални учебници на МОМН, нито помагала по Религия, които да се ползват от всички ученици и учители, което дава още повече възможности за творчество.

Най-важното е – самите преподаватели да имат любов и търпение към децата и родителите им и дълбоко да осъзнават и изповядват Православната вяра в Иисус Христос и Неговата една, свята, съборна и апостолска Църква.

На всички преподаватели и ученици по Религия желая спорна и благословена от Бога работа на Господнята нива и много пълни кошове с добър плод.

Протойерей Любомир Казашки  - Ловеч

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 1 КЛАС [ Размер на файла: 91.26kB ]

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 2 КЛАС [ Размер на файла: 94.47kB ]

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 3 КЛАС [ Размер на файла: 93.65kB ]

ТЕМАТИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ПО РЕЛИГИЯ ЗА 4 КЛАС [ Размер на файла: 92.56kB ]