ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 
Начало » БИБЛИОТЕКА » Църковни и богословски издания » Нашата вяра, † Макариополски еп. Николай и архим. д-р Серафим

Нашата вяра, † Макариополски еп. Николай и архим. д-р Серафим

na6ata vjara 2011_m.jpgПрез 2011 г. Синодално издателство преиздаде книгата "Нашата вяра" по последното й обновено издание от 2005 г.

Книгата се появява за първи път през 1950 г. и не престава да се издава както по времето на комунизма, така и днес. Времената наистина са били трудни и тъкмо затова още по-високо следва да бъде оценен трудът на архимандрит д-р Николай (по-късно Макариополски епископ) и архимандрит д-р Серафим, които съставят това просто и ясно изложение на свещената история на Стария и Новия Завет, на православния катехизис и богослужение.

През изминалите десетилетия тази книга се превърна в класическа за нашата Църква ­ поколения българи са прохождали във вярата с нея. Никоя друга църковна книга от български автор не е претърпяла толкова много издания.

В нейното последно издание илюстрациите са въз основа на класически византийски, светогорски, български, руски и други образи, изцяло в стила на православната иконография. Книгата не е загубила своята актуалност и днес, поради което нейното ново издание запазва текста на първообраза (със съответните технически актуализации).

***

Цената на изданието - 8 лв. - го прави достъпно за най-широк кръг читатели, а също така и за курсовете по Православно вероучение, Свещено Писание, катехизис, богослужение и др. богословски предмети.

Синодално издателство разполага с книгата.

При закупуване на количество над 10 броя се ползва 20% отстъпка.

Телефон за поръчки: 02 / 980 30 16.

e-mail: sinizdat@gmail.com

 

Последна промяна: 12.01.2017 г.