ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 
Начало » БИБЛИОТЕКА » Църковни и богословски издания » Варненският и Преславски митрополит д-р Йосиф (1898-1988), Георги Казанджиев

Варненският и Преславски митрополит д-р Йосиф (1898-1988), Георги Казанджиев

kniga yosif_S.jpgИздателство: Матадор 74

Обем: 132 стр.

Формат: 200x140 мм

ISBN 978-954-371-146-8

 

С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил излезе от печат книгата на Георги Казанджиев „Варненският и Преславски митрополит д-р Йосиф". Книгата излиза по повод 110 години от рождението и 20 години от кончината на приснопаметния митрополит.

В нея авторът констатира, че в своята 50-годишна архиерейска служба митрополит Йосиф никога не е изпускал знамето на Българската православна църква, на която той служи през целия си живот безотказно. С беззаветна вярност и преданост той смело и неотстъпно се бори да запази нейната автономия и авторитет. Същевременно никога през годините не е поддържал и проповядвал политика на груб шовинизъм, насилие върху съвестта и убеждението на другите.

Книгата съдържа и части из духовното наследство на митрополит Йосиф. Неговата богата езикова подготовка му е давалa възможност да ползва обширна литература в книжовните си прояви, а някои от неговите творби и досега се явяват настолни за мнозина духовници при проповедническата и пастирската им дейност.

Последна промяна: 12.01.2017 г.