ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 
Начало » ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ » ПИСМА » Благодарствено писмо от Гръцкия архиепископ Йероним по повод предаването на св. мощи - 2010 г.

Благодарствено писмо от Гръцкия архиепископ Йероним по повод предаването на св. мощи - 2010 г.

Блаженнейши Митрополитe Софийски и Светейши Патриарше на цяла България, в Христа Бога многообични и възлюбени брате и съслужителю на наше Смирение, г-н Максиме, Ваше Блаженство в Господа прегръщам и с преголяма радост споменувам.

 

С радост се обръщаме към Вас, за да изразим нашето най-дълбоко задоволство за радостната вест, за Вашето благоразумно предложение, във връзка с взетото Решение на редовното заседание на Светия Синод на Йерархията на Българската Църква (11.XI.2009 г.) за пренасянето от Светия Ваш Манастир „Св. Йоан Рилски" в Светия и Уважаем Патриаршески и Ставропигиален Манастир „Пресв. Богородица  Икосифиниса" при Света Митрополия Драма на светите мощи на втория негов (манастирски) ктитор - Светия наш Отец Дионисий І, патриарх Константинополски.

Тази възжелана новина като научихме, заедно със състава на нашия Постоянен Свети Синод свеждаме до Ваше знание, че в Неговото заседание от 14 януари т. г. бе изразено на Ваше преобично Блаженство и на многоуважаемата от нас Йерархия на Българската Църква най-сърдечна признателност в благодарни поздравления, както и убеждението, че във връзките на мира, превишаващ всеки разум, няма граници за благонаемника, искащ да принесе утеха чрез завръщането и на останалите свети мощи, които се намират временно далеч от своето първоначално място в Светите Манастири на Гърция.

Както и досега, така и занапред, като Ви прегръщам в Христа Бога и Спасителя наш, оставам Ваш възлюбен брат в Христа.

 

† Атински Йероним, предстоятел


Атина, 25 януари 2010 г.

 

Последна промяна: 12.01.2017 г.