Панихида по случай 142 години от обесването на Апостола на свободата

19 февруари 2015 20:11, Ловчанска митрополия
Панихида по случай 142 години от обесването на Апостола на свободата

В храма, където обикновено се е черкувал и пеел на клира йеродякон Игнатий, днес, когато целият български народ чества неговата памет, бе отслужена панихида.

Високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил, заедно с цялото ловешко духовенство се обърна с гореща към Бога молитва за опрощаване волните и неволни грехове на човека, когото цялата нация приема за светиня.

На панихидата присъства вицепрезидентът на Републиката Маргарита Попова, областният управител на област Ловеч д-р Мадлена Бояджиева-Ничева, кметът на града Минчо Казанджиев, многобройно гражданство и гости.

След заупокойната служба всички се изкачиха до мястото над храм „Успение Богородично“, където се намира паметникът на Апостола на свободата. Там владиката произнесе реч, бяха положени венци на признателност.

По-късно Маргарита Попова посети новия храм „Въведение Богородично“.

 

 

Снимки

Панихида по случай 142 години от обесването на Апостола на свободатаПанихида по случай 142 години от обесването на Апостола на свободатаПанихида по случай 142 години от обесването на Апостола на свободатаПанихида по случай 142 години от обесването на Апостола на свободатаПанихида по случай 142 години от обесването на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободатаТържество при паметника на Апостола на свободата
« предишна новинаследваща новина »