Русе отбеляза 137 години от Освобождението си от османско робство

22 февруари 2015 07:54, Русенска митрополия
Русе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робство

На 20 февруари 2015 г. се навършиха 137 години от освобождението на Русе от османско робство. По този повод с благословението на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум беше отслужен благодарствен молебен в катедралния храм „Света Троица“, гр. Русе, от храмовото духовенство. Присъстваха представители на местната власт и граждани.

След това в Пантеона на Възроженците се състоя тържествена церемония по отбелязване на събитието. Речи произнесоха кметът на Русе Пламен Стоилов и консулът на Руската федерация Татяна Грушко. Ст. ик. Илиян Илиев - председател на катедралния храм, прочете благодарствена молитва. Детски хор изпя няколко песни от епохата на освобождението. Тържеството приключи с поднасяне на венци и цветя.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Русе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робствоРусе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робствоРусе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робствоРусе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робствоРусе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робствоРусе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робствоРусе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робствоРусе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робствоРусе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робствоКмета на РусеРусе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робствоРусе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робствоРусе отбеляза 137 години от освобождението си от османско робство
« предишна новинаследваща новина »