ПРЕДСТОЯЩИ ПАТРИАРШЕСКИ БОГОСЛУЖЕНИЯ

28 февруари 2015 16:37, Софийска митрополия
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит

В Първата неделя от Великия пост честваме един от най-големите църковни празници – Неделя Православна. Това е подвижен празник от Великопостния цикъл, който е утвърден от Църквата през ІХ век като Тържество на светото Православие. На този ден Църквата възпоменава всички мъченици, изповедници, светители, преподобни, мъже и жени, опазили вярата чиста и ненакърнима и свидетелствали за нея пред света. С празника се препотвърждават спасителните догматически истини, определени на седемте Вселенски събора, благодарение на което православната вяра и днес се изповядва от нас така, както са я изповядвали всички верни на Църквата Христова.

По този повод Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще възглави божествената св. Литургия на 1 март в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”.

Начало на св. Литургия - 9,30 ч.

На 3 март честваме Националния ни празник - Освобождението на България от турско робство. По този повод Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отслужи Благодарствен молебен в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”.

Начало на молебена - 10,00 ч.

Снимка: Весела Игнатова

 

 

« предишна новинаследваща новина »