ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ АКАТИСТА НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА БЕ ПРОЧЕТЕН ОТ РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ

28 февруари 2015 20:22, Русенска митрополия
ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ АКАТИСТА НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА БЕ ПРОЧЕТЕН ОТ РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ

На 27 февруари 2015 г. в катедралния храм "Света Троица" Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум прочете първата част от Акатиста на Пресвета Богородица в присъствието на десетки богомолци. Малкото повечерие беше отслужено от ст. ик. Илиян Илиев, председател на църковното настоятелство при катедралата, а на клира пяха духовници от митрополитския хор "Св. Димитрий Басарбовски".

В края на богослужебното последование Негово Високопреосвещенство разясни на християните историята и значението на Богородичния акатист, като боговдъхновено произведение, написано в прослава на Божията Майка.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ АКАТИСТА НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА БЕ ПРОЧЕТЕН ОТ РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ АКАТИСТА НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА БЕ ПРОЧЕТЕН ОТ РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ АКАТИСТА НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА БЕ ПРОЧЕТЕН ОТ РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ АКАТИСТА НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА БЕ ПРОЧЕТЕН ОТ РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ АКАТИСТА НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА БЕ ПРОЧЕТЕН ОТ РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ
« предишна новинаследваща новина »