ВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВ

13 април 2015 20:02, Пловдивска митрополия
ВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВ

В митрополитския пловдивски храм „Св. вмчца Марина” Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави пасхалната вечерня на Второ Възкресение.

Митрополит Николай бе посрещнат от градското духовенство и множество богомолци в преизпълнения и пасхално украсен митрополитски храм.

В съслужение с епархийския митрополит бе и викарият Знеполски епископ Арсений. След изпяването на великия прокимен „Кой Бог е Велик...“ от духовенството, започна и четенето на възкресното свето евангелие на различни езици. Евангелското четиво прозвуча на български, гръцки, английски, църковнославянски, френски, румънски и немски език.

След прочитането на светото евангелие Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отправи пасхално архипастирско послание към освещения клир и христолюбивото паство на богоспасаемата епархия. В посланието си архипастирът на Пловдивска епархия каза: „Христовото Възкресение позволява на всички ни да се възвисим над всекидневната житейска суета, за да видим истинското величие на Божествената Любов, Който заради благото на човека е слязъл даже до Кръста и смъртта. Затова за нас е така важно да осъзнаем, че със Своето Възкресение Господ обновява човешката природа, дарувайки укрепяване на вътрешните сили на всеки християнин в неговото служение на Църквата, на страната, на обществото, на семейството, на ближния. Нека Възкръсналият Спасител вдъхне и в нашите души твърдо намерение да следваме Неговите заповеди! Нека споделим един с друг радостта на днешното тържество! Да съгреем с топлина сърцата на тези, които днес страдат и изпитват лишения. Да отправим пасхално приветствие към всички хора - и ближни, и далечни. Да възнесем горещи молитви към Господ да ни дарува живот в мир и благоденствие“.

На богослужението присъстваха народният представител Здравко Димитров, бившият областен управител на Пловдивска област Тодор Петков и ктиторът на Пловдивска митрополия Иван Михайлов.

Пловдивският митрополит Николай се обърна към миряните, изпълнили до краен предел храм „Св. вмчца Марина”, с пасхалния поздрав „Христос воскресе!” и раздаде на всички по едно червено пасхално яйце.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/896-12042015g-vazkresenie-hristovo--mitropolitski-hram-q-sv-marina-q-gr-plovdiv-.html

 

 

Снимки

ВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВВТОРО ВЪЗКРЕСЕНИЕ В ПЛОВДИВ
« предишна новинаследваща новина »