Светли петък в с. Дълго поле

18 април 2015 18:34, Пловдивска митрополия
Светли петък в с. Дълго поле

На 17 април честваме празника на Живоприемния източник, който се отбелязва на Светли петък, в чест и прослава на Пресвета Богородица, която е източник на благодатни изцеления и чудеса.

Тази година с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит, възглави светата Литургия в храм ”Св. архангел Михаил” в село Дълго поле и отличи с офикия "свещеноиконом" председателя на храма - протойерей Янко Николов. Епископ Арсений поздрави богомолците и им преподаде архипастирския благослов на епархийския митрополит Николай по случай Празника на празниците - Възкресение Христово.

След светата Литургия бе отслужен водосвет в двора на храма за благословение на вярващите. Духовният празник завърши с многолетие, прогласено от протодякон Илиян Александров.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/898-17042015g-arhiereiska-sveta-liturgiya--hram-q-sv-arhangel-mihail-q-s-dalgo-pole-.html

 

 

Снимки

Светли петък в с. Дълго полеСветли петък в с. Дълго полеСветли петък в с. Дълго полеСветли петък в с. Дълго полеСветли петък в с. Дълго полеСветли петък в с. Дълго полеСветли Петък в с. Дълго поле
« предишна новинаследваща новина »