На 9 май ще се проведе VІІ ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА ЦЪРКОВНИ ПЕСНОПЕНИЯ

29 април 2015 12:03, Софийска митрополия
VІІ МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ЦЪРКОВНИ ПЕСНОПЕНИЯ

На 9 май (събота) в столичния храм "Св. Параскева" ще се проведе VІІ ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА ЦЪРКОВНИТЕ ПЕСНОПЕНИЯ „ОСАННА ВЪВ ВИСИНИТЕ!”.

За седми пореден път фондация „Дарби” и църковното настоятелство на храм „Св. Параскева” ще посрещнат над 500 деца за участие в традиционния детски фестивал за църковнославянски песнопения и духовни песни „Осанна във висините!" под мотото „Оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене” (Мат. 19:14).

Фестивалът се организира от фондация „Дарби“ и с подкрепата на Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, Столична община и настоятелството на храм „Св. Параскева“.

Проявата е благословена от Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български.

В седмото издание на фестивала ще вземат участие изпълнителите от хор „Бодра смяна”, Детски хор „Орфей” – Хасково, ДВГ „Орфейче”, Академичният хор "Гаудеамус", хор „Архангелски глас”, гр. Ловеч, Детският хор „Чисти сърца” при катедрален храм „Св. Висарион Смоленски”, гр. Смолян, Вокална група „Рая” – гр. София, Вокална група от 54 СОУ – София, Вокална група „Радост” от Дома за деца, лишени от родителски грижи - с. Дрен. Фестивалът ще завърши с изпълнения на най-малките участници от ОДЗ 25 в Банкя и ЦДГ „Звездица” в Кремиковци и Вокална група „Славейчета” към ОДЗ №25 „Изворче” – гр. Банкя.

Откриване и тържествен водосвет:

9 май (събота) 2015 г., 10:00 ч.

Храм „Св. мчца Параскева” – гр. София

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »