ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

21 ноември 2015 14:52, Русенска митрополия
ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

С благословението на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, на 20 ноември 2015 г. в пленарната зала на Община Русе, по установена вече традиция се състоя празничен концерт за Деня на християнското семейство и младеж. Присъстваха множество деца, родители, духовници и граждани от "Дунавската ни столица", а главни действащи лица в програмата бяха ученици от целия град, изучаващи религия.

Тържеството започна с посрещането на Русенския митрополит Наум, който произнесе назидателно слово за същността на християнското семейство и неговото значение за обществото.

Бяха прочетени поздравления от кмета на града г-н Пламен Стоилов и от проф. д-р Христо Белоев – председател на Общинския съвет и ректор на Русенския университет. След официалната част, празничната вечер продължи с концерт, в който взеха участие близо сто деца от различни училища и детски школи в града. Сред участниците бяха хористите от хор "Св. Георги Победоносец" при ОМД – Русе и деца от СОУ „Йордан Йовков“, СОУ „Васил Левски“, ОУ „Тома Кърджиев“, формации от НУИ "Проф. Веселин Стоянов”, Тамбурашки оркестър към СОУ „Христо Ботев“, Вокална група „ Детски свят“ и Фолклорна формация „Русчуклийче“. Специални песнопения за празника изпълни и митрополитският хор за източно църковно пение „Св. Димитрий Басарбовски“ с диригент дякон Станимир Велчев.

Продължилият близо два часа концерт завърши с бурни аплодисменти на публиката, с благодарност към участниците и към Русенската св. митрополия за организацията и споделената радост.

20.11.2015 Слово на митрополит Наум

https://www.youtube.com/embed/NPBr8GoZouQ?rel=0

20.11.2015 Митрополитски хор "Св. Димитрий Басарбовски"

https://www.youtube.com/embed/ASCsKlpLQCo?rel=0

Текст: дякон Валери Василев
Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВОПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО
« предишна новинаследваща новина »