Богослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село Църквище

24 ноември 2015 19:19, Ловчанска митрополия
Богослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село Църквище

Единственият храм посветен на св. вмчца Екатерина на територията на Ловчанска епархия се намира в красивото подбалканско село Църквище. Традиционно всяка година на този ден в селото идва Ловчанският митрополит Гавриил, за да отслужи света Литургия.

И днес владиката, верен на създадената от него традиция, прекоси Златишкия проход, за да се присъедини към молитвената радост на своите епархиоти от южната страна на Балкана.

Високопреосвещеният Ловчански митрополит отслужи света Литургия, като в съслужение с него участваха ставроф. ик. Кънчо Кабадийски от град Ловеч и енорийският свещеник при храма прот. Антоний Марчев.

След службата в проповедта си митрополит Гавриил разказа житието на св. вмчца Екатерина и каза, че за Господ славни и богати хора са само тези, които имат славна и богата душа, защото много пъти това, което на земята е славно и велико, пред Бога то е малко и низко. Нека живо да помним примера на св. вмчца Екатерина и да пазим нашата православна вяра, защото това е тая вяра, която Христос е носил и проповядвал на земята!

 

 

Снимки

Богослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село ЦърквищеБогослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село ЦърквищеБогослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село ЦърквищеБогослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село ЦърквищеБогослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село ЦърквищеБогослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село ЦърквищеБогослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село ЦърквищеБогослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село ЦърквищеБогослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село ЦърквищеБогослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село ЦърквищеБогослужебна прослава на св. вмчца Екатерина в село Църквище
« предишна новинаследваща новина »