Патриаршеска света Литургия за празника на св. апостол Андрей Първозвани

30 ноември 2015 21:31, Софийска митрополия
Патриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей Първозвани

На 30 ноември празникът на светия славен апостол Андрей Първозвани беше отбелязан с тържествена св. Литургия в неговия храм в София, възглавена от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

В съслужение с него бяха софийският викарий - Браницки епископ Григорий, Маркианополският епископ Константин, архимандрит Теофан Динев, софийският протосингел ставр. иконом Ангел Ангелов, храмовото духовенство, предстоятели и свещенослужители на столични храмове, протодякон Иван Петков, дякон Васил Танев, иподякони. Молитвено участие взе и предстоятелят на храма ставр. иконом Иван Касабов.

Песнопенията на утренята бяха изпълнени от сборна група певци, дирижирани от г-н Любомир Игнатов, преподавател в Богословския факултет и Софийската духовна семинария, и йеродякон Юстин Зографски. А св. Литургия беше украсена с песнопенията на представителна част от Мъжкия хор на митрополитската катедрала „Св. Неделя“, ръкводена от своя зам.- диригент протопсалт Георги Миков.

Тържествено слово от името на Негово Светейшество прочете Негово Преосвещенство епископ Григорий.

Празникът в препълнената църква бе увенчан с множество причастници.

В края на богослужбата Негово Светейшество поздрави всички с празника и подчерта задоволството си от изрядната пастирска грижа на ставр. иконом Иван Касабов, който вече 40 години е председател на църковното настоятелство на храм „Св. Андрей Първозвани“.

По молитвите на Първозвания сред апостолите, светия Христов благовестител и мъченик Андрей, Бог да спаси и помилва всички нас!

Текст: Мартин Митов
Снимки:Весела Игнатова

 

 

Снимки

Пред храмаПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеска литургия за празника на св. апостол Андрей ПървозваниПатриаршеско благословение
« предишна новинаследваща новина »