Свeтейшият Московски и на цяла Русия патриарх Кирил оглави пасхалното богослужение в храма „Христос Спасител”

05 април 2010 19:07, Българска Патриаршия
Свeтейшият патриарх Московски и на цяла Русия Кирил оглави пасхалното богослужение в храма „Христос Спасител”

Свeтейшият Московски и на цяла Русия патриарх Кирил оглавил пасхалното боголужение в храма „Христос Спасител”. На богослужението са присъствали президентът на Русия Дмитрий Медведев, министър-председателят Владимир Путин, кметът на Москва Юрий Лужков, ръководители на държавни учреждения, на обществени и църковни организации и хиляди православни християни.

В своето слово патриарх Кирил изтъкнал, че Христовото Възкресение е събитие, променило радикално хода на човешката история и че ние и днес се нуждаем от промяна – промяна в нашите умове, в нашите сърца. „Нека празникът на светата Пасха ни помогне да се изменим към по-добро. Нека той донесе радост и мир в нашите сърца, в нашите обществени отношения. Нека ни укрепи в пътя на следване на Бога. И да вярваме, че проявявайки милост към всеки от нас, Господ ще преобрази нашия живот към по-добро”- завършил словото си Руският патриарх.

Информация и снимки: Патриархия.ру

 

 

Снимки

Свeтейшият патриарх Московски и на цяла Русия Кирил оглави пасхалното богослужение в храма „Христос Спасител”Свeтейшият патриарх Московски и на цяла Русия Кирил оглави пасхалното богослужение в храма „Христос Спасител”Свeтейшият патриарх Московски и на цяла Русия Кирил оглави пасхалното богослужение в храма „Христос Спасител”Свeтейшият патриарх Московски и на цяла Русия Кирил оглави пасхалното богослужение в храма „Христос Спасител”Свeтейшият патриарх Московски и на цяла Русия Кирил оглави пасхалното богослужение в храма „Христос Спасител”Свeтейшият патриарх Московски и на цяла Русия Кирил оглави пасхалното богослужение в храма „Христос Спасител”Свeтейшият патриарх Московски и на цяла Русия Кирил оглави пасхалното богослужение в храма „Христос Спасител”Свeтейшият патриарх Московски и на цяла Русия Кирил оглави пасхалното богослужение в храма „Христос Спасител”
« предишна новинаследваща новина »