Осмокласници в катедралния храм на Видин

29 април 2010 15:55, Видинска митрополия
Осмокласници в катедралния храм на Видин

На 29 април в катедралния храм на Видин се състоя среща на осмокласници от видинското ОУ „Иван Вазов” с архимандрит Поликарп, на която учениците бяха запознати с историята на храма, неговата архитектура, както и с основни моменти от литургичния и духовен живот на християните.

При срещата вниманието на учениците бе насочено към духовността, красотата на православното богослужение, както и към възвисяването на човека към Бога посредством светата Литургия.

Архимандрит Поликарп подари на учениците излязлата от печат книга-роман „Да посрещнеш апостоли”, на видинския писател и енориаш при катедралния храм г-н Илия Димитров, както и по една осветена иконка за здраве и благословение.

Чрез запознаването на учениците с православието и неговите традиции, духовенството на Видин, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, се стреми да предизвика младото ученическо съзнание към общение и единение с Църквата Христова, защото всеки има място в нея и е хубаво, ако му се даде възможност за изява.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Осмокласници в катедралния храм на ВидинОсмокласници в катедралния храм на Видин
« предишна новинаследваща новина »