Завърши детският лагер в Бачковския манастир

22 юли 2017 17:21, Бачковска света обител
Детски православен лагер в Бачковския манастир

Приключи Вторият детски православен лагер в Бачковския манастир, организиран от св. Русенска митрополия със съдействието на Бачковската обител.

За децата бе организирана лятна класна стая, водена от дякона на Русенска митрополия, о. Орлин. Вниманието на православните ученици бе насочено на първо място, върху Петата Божия заповед: „Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята”, нещо много необходимо в настоящото време на нарастваща всепозволеност и емоционално безразличие, подплътени от заместването на живото общуване с електронни устройства. Децата научиха също и за правилното поведение в храма на православния християнин, а степента на наученото в лагера и през годината, можеха да проверят, решавайки православни игрословици и кръстословици. На последното занятие всички участници получиха „Удостоверение за участие в летния лагер” от о.Орлин.

Игуменът на манастира, архим.Симон, също поздрави младите православни с успешното завършване на лагера, като награди участниците с кръстчета от Йерусалим и различна православна литература: за най-малките „Евангелие преразказано за деца”, а за по-големите „Новият завет с кратки пояснения”, всички получиха и книгата на Сливенския митрополит Йоаникий „За древните и съвремените монаси”. В краткото си слово о.игуменът пожела на лагерниците добре да усвоят съдържанието на подарените им книги, което ще им служи като ключ за успешен и нравствен живот в Господа Бога Иисуса Христа.

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Детски православен лагер в Бачковския манастирДетски православен лагер в Бачковския манастирДетски православен лагер в Бачковския манастирДетски православен лагер в Бачковския манастирДетски православен лагер в Бачковския манастирДетски православен лагер в Бачковския манастирДетски православен лагер в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »