Архиерейска вечерня в Лозенския манастир „Св. ап. Петър и Павел”

01 юли 2010 14:14, Софийска митрополия
Празнична вечерня в Лозенския манастир

В навечерието на Петровден, в Девическия манастир „Св. ап. Петър и Павел” - с. Долни Лозен, бе отслужена празнична архиерейска вечерня с петохлебие. С благословението на Негово Светейшество тя бе предстоявана от Знеполския епископ Йоан, викарий Софийския митрополит. В съслужение с него в тържественото богослужение взеха участие множество предстоятели на столични храмове.

В богато украсения за манастирския празник с цветя храм, духовенство, сестринство и миряни отправиха певческа възхвала и молитви към св. първовърховни апостоли Петър и Павел. В края на вечернята еп. Йоан направи обзор на живота и делото на св. ап. Петър и се спря върху установяването на празника.

След края на вдъхновяващото духовно угощение сестринството на св. обител покани всички присъстващи на вечеря в манастирската трапезария.

Снимки: Весела Игнатова и Евгени Пудин

 

 

Снимки

Посрещане на еп. Йоан в манастирския храмПразнична вечерня  в Лозенския  манастирПразнична вечерня в Лозенския манастир Празнична вечерня в Лозенския манастир Празнична вечерня в Лозенския манастир Св. ап. Петър и ПавелВ храмаПразнична вечерня в Лозенския манастир Празнична вечерня в Лозенския манастир Празнична вечерня в Лозенския манастир Празнична вечерня в Лозенския манастир Празнична вечерня в Лозенския манастир Празнична вечерня в Лозенския манастир ПевцитеВ храмаПразнична вечерня  в Лозенския  манастирПразнична вечерня в Лозенския манастир Празнична вечерня в Лозенския манастир Сестрите изпращат владикатаПразник в Лозенския манастир „Св. ап. Петър и Павел”Празник в Лозенския манастир „Св. ап. Петър и Павел”Празник в Лозенския манастир „Св. ап. Петър и Павел”Празник в Лозенския манастир „Св. ап. Петър и Павел”Празник в Лозенския манастир „Св. ап. Петър и Павел”
« предишна новинаследваща новина »