Илинден в с. Градец

20 юли 2010 12:33, Видинска митрополия
Илинден в с. Градец

На 20 юли, когато се отбелязва паметта на св. пророк Илия, в село Градец, Видинско, бе отслужена тържествена св. Литургия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан празничната служба бе оглавена от високопреподобния архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, Видин. Участваха също иконом Ванко Ванков, енорийски свещеник на селото, както и йеродякон Максим, брат на Успенската света обител, Видин.

Светата Литургия бе ангелски огласена от архимандрит Евтимий, енорийски свещеник на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, Видин.

След края на тържествената света Литургия проповед за празника и поздравления от името на видинския архипастир и благопожелания към народа отправи архимандрит Поликарп.

С празничен водосвет, освещаване на коливо и благославяне на празнична гозба бе отбелязан в единство на вярващите денят на село Градец, където днес те честват своя храмов покровител.

Текст: йеродякон Максим
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Илинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. ГрадецИлинден в с. Градец
« предишна новинаследваща новина »