Врачанският митрополит благослови ученици, учители и директори

14 септември 2018 15:25, Врачанска митрополия
Врачанският митрополит благослови ученици, учители и директори

Врачанският митрополит Григорий в съслужение със свещеници от Враца днес, след светата Божествена литургия за Кръстовден, отслужиха тържествен молебен за успешна нова учебна година. Храмът „Св. св. Констатин и Елена“ се изпълни с ученици, учители и директори от всички врачански училища и гимназии. На богослужението присъстваха също кметът на града Калин Каменов, заместник кметът по образованието Петя Долапчиева, областният управител Малина Николова и началникът на Регионалното управление по образованието Галина Евденова.

„В този ден се обръщам към всички вас с архипастирско благословение и най-искрени пожелания за здраве и сили, и за успех на всяко училище, намиращо се на територията на нашата епархия, и на нашата страна. Вярна на богочовешката си същност, и на апостолския и светоотечески призив към разумно осъзнаване на вярата, Светата Православна Църква винаги е ценила високо и е поощрявала образователното дело, благославяйки с любов всяка инициатива, насочена към повишаването равнището на образованието и на просветата сред поверения й от Бога народ. Такава тя остава и до днес, радвайки се на всеки успех на родното образование и благославяйки с особено молитвено усърдие, както всички обучаващи, така и всички обучавани. На добър час! И нека Божията благодат, и молитвите на светата наша Владичица Богородица, на нашия роден светия – свети Софроний Врачански и всички светии, да бъдат с вас и с вашите семейства и през тази учебна година!“ – пожела Врачанският митрополит.

В края на молебена владиката раздаде на всички присъстващи за благословение икони на свети Софроний Врачански, закрилникът на Враца.

 

 

Снимки

Врачанският митрополит благослови ученици, учители и директориВрачанският митрополит благослови ученици, учители и директори
« предишна новинаследваща новина »