Излезе от печат брой 17 на "Църковен вестник"

28 септември 2018 10:20, Българска Патриаршия
Брой 17 на "Църковен вестник"

В новоизлезлия брой на официоза на БПЦ "Църковен вестник" за периода 1-15 септември, ще може да откриете повече новини от духовния живот на Българската православна църква, както в България, така и в нашата епархия в САЩ, Канада и Австралия.

В броя е публикувано и словото на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит по повод започването на новата църковна година, а в рубриката Богословие, ще се запознаете с текста на ставроф. ик. Павел Гърбов: "На страх Господен ще ви науча". В рубриката за църковни годишнини продължаваме да ви запознаваме с живота и делото на митрополит Софроний Търновски и Натанаил Охридски.

За един свещеник дал живота си за България, ви запознавамев рубриката ни История. Търпо Поповски, който е един от най-ревностните духовници във Вардарска Македония преди Освобождението на страната ни. От текста на Ангел Карадаков ще се запознаете с делото и живота на този знаменит български духовник.

В рубриката Колонката на редактора, отговорният редактор на броя Александра Карамихалева, говори за полезността от това да се молим за другите, както и за нуждата от молитвата.

На края, но не на последно място, може да се запознаете по-подробно с историята на средновековната Бельова църква, която е най-старата православна църква в Самоков.

Напомняме, че новата абонаментна кампания за "Църковен вестник" е в своето начало и ако желаете да се абонирате за официалния печатен орган на БПЦ, може да го направите на следния адрес:

Св. Синод, София - 1000, ул. "Оборище" №4

Тел.: 02/987-56-11/ в. 245

За абонамент: 02/987-56-11/ в. 131

e-mail: sinizdat@gmail.com

 

 

« предишна новинаследваща новина »