Духовна беседа и църковни песнопения на празничната вечер в храм "Света София"

14 септември 2010 21:12, Софийска митрополия
Ик. Ангел Ангелов

Тази вечер с благословението на Софийската св. митрополия в столичния старинен храм "Света София - Премъдрост Божия" се проведе празнична вечер, организирана от Столична община и под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Старинният храм бе изпълнен с християни, дошли да чуят духовното слово на свещеника и изпълненията на формация "Юлангело". Сред присъстващите бяха: г-жа Марина Едрева - председател на Комисията по култура и образование към Столичния общински съвет и председател на групата съветници към ГЕРБ; г-н Христо Ангелички - зам.-кмет по култура и образование към Софийска община; общински съветници, общественици, музиколози и музиканти, и др.

Празничната вечер започна с кратка беседа, изнесена от предстоятеля на храма ик. Ангел Ангелов. Той разказа за установения в древност празник Въздвижение на Светия и Животворящ Кръст Господен и духовния му смисъл за християните.

Вечерта продължи с изпълнения на формация "Юлангело”. Съставът представи православни песнопения, които влизат в богослужебната възхвала на празника, а така също и песнопения от утренята, вечернята и св. Литургия.

Накрая ик. Ангел Ангелов благодари на Столична община за инициативата да празнуваме заедно този празник, а на формация "Юлангело” за доставената радост и пожела в такава пълнота всички отново да се съберем в храма и с молитва да посрещнем предстоящия празник на Христовия град - града на Премъдростта Божия - София.

 

 

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

В храмаИк. Ангел Ангелов изнася беседаСлушателитеФормация "Юлангело"Формация "Юлангело"Формация "Юлангело"Ик. Ангел Ангелов благодари на  формация "Юлангело"Св. кръст за поклонение
« предишна новинаследваща новина »