Вечността е за любещите души

17 септември 2010 11:55, Софийска митрополия
Празник в храм "Св. София"

С архиерейска богослужба старинният столичен храм, посветен на Божията Премъдрост - „Света София”, посрещна празника на св. мъченици София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов, който се чества и като празник на нашата столица. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим празничната вечерня с петохлебие бе оглавена от преосвещения Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит. В богослужението участваха храмовите свещеници и свещенослужители от различни столични храмове, дошли в братско съслужение да отправят молитви към Всеподателя Бога за гражданите на София и благоденствието на нашата столица.

Слово за мъдростта, която иде от Бога и за трите главни християнски добродетели - вяра, надежда и любов, и с призив да се усилваме в тези добродетели, та да бъдем достойни жители на града на Премъдростта Божия, на Христовия град, както сега, така и в бъдещия вечен живот, произнесе епископ Йоан.

В края на богослужението архиереят връчи награди на младежите, отличени с първите места за своите разсъждения на тема „Вечността е за любещите души” на тазгодишното издание на конкурса за есе „През очите на вярата”. Конкурсът се организира от сайта „Православна младеж”, който е част от пастирската грижа за младите хора на свещенството при храм „Света София”.

Текст и снимки: Александра Карамихалева

 

 

Снимки

Празник в храм "Св. София"Празник в храм "Св. София"Празник в храм "Св. София"Празник в храм "Св. София"Празник в храм "Св. София"Празник в храм "Св. София"Празник в храм "Св. София"Празник в храм "Св. София"Празник в храм "Св. София"Празник в храм "Св. София"
« предишна новинаследваща новина »