ДЕКЛАРАЦИЯ

17 септември 2010 16:12, Сливенска митрополия
ВМРО – НИЕ

До Негово Високопреосвещенство

Сливенски митрополит Йоаникий

ДЕКЛАРАЦИЯ

Ние, членовете на ПП Вяра Морал Родолюбие Отговорност – Национален Идеал за Единство / ВМРО – НИЕ /, от областите Бургас, Сливен и Ямбол, категорично от години подкрепяме във всички български училища да се въведе задължително изучаване на предмета "Вероучение". В този смисъл подкрепяме и действията на Светия Синод и неговите усилия за завръщането на православното възпитание в училищата, които в мрака на робството бяха именно в лоното на Църквата и оттам излязоха бъдещите водачи на Националноосвободителното движение.

Днес, за да има в България духовно Възраждане не само на думи, е необходимо да възвърнем морала на Вярата, защото в съвременния свят има все повече вредни тенденции, които атакуват предимно младите, и които не е нужно да изброяваме. Днес сред младежите има достатъчно безверие, слабоволие и отчуждение и ако продължаваме така, ще сломим Българския дух и ще се превърнем не в раби Божии, а в роби чужди. Защото Вярата е оная велика стена, която запазва не само идентичността, но и предпазва индивида от разложение.

Ако не направим това, ще угодим на тези, които искат да предадат България в лапите на злото. Те не се различават по нищо от онези, които ни въведоха във войнстващия атеизъм и интернационализма през миналия век.

Затова на 24 септември около 500 членове на организациите на ВМРО – НИЕ в страната ще се присъединят към литийното шествие за въвеждане на православното вероучение в София. И призоваваме всички наши симпатизанти да направят същото!

Да живее България!

17. 09. 2010 г.

Доброслав Иванов, член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО-НИЕ

 

 

« предишна новинаследваща новина »