Преполовение в Бачковския манастир

14 май 2020 11:30, Бачковска света обител
Преполовение в Бачковския манастир

„Не се гаси туй що не гасне.” Ив. Вазов

И тази година, по установената от древност традиция, Бачковският манастир сугубо отпразнува светлия празник Праполовение с Божествена св. Литургия и с голямата радост от посрещането на чудотворната икона на Св. Богородица Елеуса от Рибната църква – "Св. Благовещение" в Асеновград. Братята на св. Обител, както и честните поклонници тържествено отбелязаха празника, като отправиха своята молитва към Бога и Пресвета Богородица.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, иконата бе съпроводена от Негово Преосвещенство Знеполския епископ Арсений, пръв викарий на Пловдивския митрополит, придружен от архиерейския наместник на Асеновградската духовна околия и много духовници и миряни от Асеновград и страната.

 

 

Снимки

Преполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастирПреполовение в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »