Архиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град Брацигово

25 юни 2020 12:52, Пловдивска митрополия
Архиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град Брацигово

На 24 юни с тържествена света Литургия бе отбелязано Рождеството на светия Предтеча и Кръстител Господен Йоан в храм „Св. Йоан Предтеча” в град Брацигово.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейската света Литургия в съслужение със Знеполския епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, архимандрит Висарион – архиерейски наместник на Смолянска духовна околия, йеромонах Максим, ставр. ик. Тодор Хаджиев – протосингел при Пловдивска митрополия, свещеноик. Любомир Траянов – архиерейски наместник на Пещерска духовна околия, свещеноик. Деян Стоенчев – духовен надзорник и митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

На св. Литургия присъства и кметът на Брацигово г-жа Надежда Казакова и кметът на Пещера г-н Георги Козарев.

В края на богослужбата архипастирят на Пловдивска епархия се обърна към народа със слово, като поздрави и множеството миряни по случай празника, в който Светата Църква изправя пред нас образа на най-великия измежду родените от жена, светия пророк Йоан, Предтеча и Кръстител Господен.

По-късно в двора на храма митрополит Николай извърши водосвет като поръси със светена вода всички присъстващи и се помоли за здравето и душевното спасение на жителите на Брацигово.

Снимки: https://www.flickr.com/photos/188979811@N04/albums/72157714840695186/with/50040360241/

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град БрациговоАрхиерейска св. Литургия по случай Рождеството на св. Йоан Предтеча в град Брацигово
« предишна новинаследваща новина »