Св. Литургия и панихида в памет на блаженопочившия и приснопаметен Ловчански митрополит Филарет

30 юни 2020 16:10, Ловчанска митрополия
Св. Литургия и панихида в памет на блаженопочившия и приснопаметен Ловчански митрополит Филарет

На 28.06.2020 г. - ✝ 3 Неделя след Петдесетница, Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил възглави св. Литургия в църквата „Св. Троица“ в гр. Ловеч.

След светата Литургия по случай 60 г. от кончината на приснопаметния Ловчански митрополит Филарет бе отслужена панихида в негова памет. Тя бе възглавена от митрополит Гавриил в съслужение с архим. Викентий, ст. ик. Кънчо Кабадийски, ст. ик. Вениамин Павлов, свещ. Тихон Борисов, свещ. Мартин Йотов и дякон Петър Милошов. Владиката разказа за живота на митрополит Филарет и за неговите заслуги към Църквата и Ловчанска епархия. Накрая бе отслужена заупокойна лития на гроба на приснопаметния архиерей.

 

 

Снимки

Св. Литургия и панихида в памет на блаженопочившия и приснопаметен Ловчански митрополит ФиларетСв. Литургия и панихида в памет на блаженопочившия и приснопаметен Ловчански митрополит ФиларетСв. Литургия и панихида в памет на блаженопочившия и приснопаметен Ловчански митрополит ФиларетСв. Литургия и панихида в памет на блаженопочившия и приснопаметен Ловчански митрополит ФиларетСв. Литургия и панихида в памет на блаженопочившия и приснопаметен Ловчански митрополит ФиларетСв. Литургия и панихида в памет на блаженопочившия и приснопаметен Ловчански митрополит ФиларетСв. Литургия и панихида в памет на блаженопочившия и приснопаметен Ловчански митрополит Филарет
« предишна новинаследваща новина »