Богослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастир

01 юли 2020 20:15, Пловдивска митрополия
Богослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастир

В навечерието на храмовия празник на Кукленския манастир „Св. св. Козма и Дамян”, на 30 юни, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на митрополита, отслужи в светата обител празнична вечерня с петохлебие, а на следващия ден възглави aрхиерейската св. Литургия.

С викарния епископ съслужиха: йеромонах Максим, ставр. ик. Тодор Хаджиев - протосингел при Пловдивска митрополия, ставр. ик. Георги Славчев - епархийски съветник, свещеноик. Деян Стоенчев - духовен надзорник, свещеници от епархията и митрополитските протодякон Илиян Александров и дякон Ангел Ангелов.

Песнопенията изпълни митрополитският хор "Св. ап. Ерм" с диригент протопсалт Георги Радев.

Десетки поклонници се стекоха в този ден в Кукленската света обител с благоговение и молитва към Всеподателя Бога и светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски. Сред тях беше и кметът на гр. Куклен г-жа Мария Белчева.

След края на св. Литургия по стара традиция всички присъстващи се отправиха към лековитото аязмо в тържествено литийно шествие, предвождано от чудотворната икона на Св. св. Козма и Дамян. Пред образите на светите безсребреници и чудотворци Негово Преосвещенство епископ Арсений отслужи водосвет.

Снимки: https://www.flickr.com/photos/188979811@N04/albums/72157714922020242

https://www.flickr.com/photos/188979811@N04/albums/72157714928700526

 

 

Снимки

Богослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастирБогослужебна прослава на Св. св. Козма и Дамян Асийски в Кукленския манастир
« предишна новинаследваща новина »