С Ъ О Б Щ Е Н И Е относно предстоящите празненства на 27-29 октомври

26 октомври 2012 15:35, Българска Патриаршия

По повод пристигането на специално изработеното в дар на българския народ копие на чудотворната светогорска икона с образа на Св. Богородица - „Достойно есть“, отбелязването на 130-годишнината от полагането на основния камък на Патриаршеската катедрала ставропигиалния храм-паметник „Св. Александър Невски“ и 100-годишнината от неговото построяване, както и във връзка с изпълването на 98 години от рождението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим, Св. Синод на Българската православна църква – Българска Патриаршия реши честванията да се проведат, както следва:

1. Посрещане на атонската икона на Божията майка – „Достойно есть“ в ПКСХП „Св. Александър Невски“ с отслужване на молебен, който ще бъде оглавен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий – 27 октомври 2012 г., събота, начало 17,30 часа. След това ще бъде отслужена Велика вечерня предстоявана от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и изпълнена на източно-църковно пеене на два клироса от семинаристки хор от СДС „Св. Иван Рилски“ с диригент Любомир Игнатов и митрополитския хор "Св. апостол Ерм" на Пловдивска св. митрополия с диригент протопсалт Георги Радев.

2. Съборна св. Литургия в ПКСХП „Св. Александър Невски“, отслужена от архиереи на БПЦ-БП, представители на Поместни православни църкви и свещенослужители от Св. Гора – 28 октомври 2012 г., неделя, начало 9,30 часа;

3. Съборна св. Литургия в ПКСХП „Св. Александър Невски“, отслужена от представители на Поместни православни църкви, архиереи на БПЦ-БП и свещенослужители от Св. Гора, в края на която ще бъде извършен благодарствен молебен за здравето на Предстоятеля на БПЦ - БП – 29 октомври 2012 г., понеделник, начало 9,30 часа.

 

 

« предишна новинаследваща новина »