При храм „Св. Атанасий” гр. Варна, започва да се издава православно детско списание

24 октомври 2012 10:57, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Храм „Св. Атанасий” гр. Варна

В навечерието на празника в чест на св. Йоан Рилски, небесен покровител на народа ни, излиза първи брой на детското списание „Камбанка”. Издава се от храм „Св. Атанасий”, гр. Варна, с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил.

Редакционният екип се ръководи от протойерей Дончо Александров, а неговият състав е от млади хора, участващи активно в енорийския живот на храм „Св. Атанасий”.

Списанието обхваща възрастовата група от 4 до 12 години. На страниците му освен запознаване с Библията, православната вяра и житията на светиите, които са богато илюстровани, са включени приказки и разкази, съдържащи интересни истории и насърчаващи към добродетелност. В изданието е отделено място за развиване на детските способности и мисъл чрез оцветяване, решаване на кръстословици и ребуси, откриване на разлики в картинките, справяне с лабиринти. Стимулирано е трудолюбието чрез рецепти за готвене и направа на полезни неща със собствените им ръце. Предвидени са рубрики, запознаващи с интересни събития свързани с гражданската и църковната история, храмове, манастири, както и с живота на бележити духовници, писатели, художници, музиканти.

Нуждата от духовна просвета сред децата и липсата на подобно четиво е мотивът на екипа, издаващ списанието.То се явява като естествен продължител на работата с деца в школите към храма.

Първоначално е предвидено списанието да излиза три пъти в годината. Всеки брой ще е в тираж 1000 екземпляра. Списанието е изцяло цветно, като по-голямата част от рисунките са дело на художниците от редакционния екип. Ще се разпространява безплатно.

След списание „Амвон” и ежемесечния вестник „Православен глас”, със списание „Камбанка” се увеличава издателската дейност при храма и на Варненска и Великопреславска митрополия като цяло.

Желаещите да притежават списание „Камбанка” могат да го вземат от храм „Св. Атанасий” гр. Варна.

Църковното настоятелсктво при храма

 

 

« предишна новинаследваща новина »