ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Истината срещу „ариите на клеветата”

14 февруари 2013 16:09, Българска Патриаршия
Правешки манастир  "Св. Теодор Тирон" - кръстът Христов

Скъпи в Господа членове на светата Българска православна църква-Българска патриаршия, намираме се в исторически момент – предстоящия нов патриаршески избор!

Но докато Св. Синод с останалото духовенство и миряните на БПЦ - с трепет се молим и подготвяме за провеждането на Патриаршеския избирателен църковен събор (насрочен за 24. 02. 2013 г.), някои нездрави среди в обществото ни са се „посветили” на срамни дела:

- да клеветят нашите архиереи в самото навечерие на определянето на тримата кандидати за патриаршеския трон (което ще се състои на 15-16 февруари т.г.),

- да смущават християнската ни съвест,

- да разколебават силата и единството на Църквата.

Във връзка с последните атаки срещу авторитета на БПЦ и лично срещу Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил ви напомняме, че обвиненията, прозвучали срещу него през последните дни, бяха подхвърлени на вниманието на българското общество и преди две години, но от други „говорители на клеветата”. Още тогава те бяха категорично опровергани, за което можете да прочетете подробности в нашата публикация от 3 октомври 2011 г. тук:

http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=52448

Това се препотвърждава и с последното Изявление на Софийска света митрополия:

http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=100321

Затова нека в Господа се укрепяваме духовно, за да можем отново и отново да изпълняваме съвета на св. апостол Павел: „Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги” (Еф. 5:11). И да се пазим от духа на заблудата и клеветничеството, като пребъдваме в „нетленната красота на кроткия и тих дух, което е драгоценно пред Бога” (1 Петр. 3:3). Амин.

Текст: Десислава Панайотова, Гл. редактор на Официалния сайт на БПЦ-БП

 

 

« предишна новинаследваща новина »