ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Международна конференция на Международния обществен фонд за единство на православните народи (МОФЕПН) - 17 – 20 февруари 2013 г.

15 февруари 2013 12:52, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Герб на Варненска и Великопреславска св. митрополия

От 17 до 20 февруари 2013 г. във Варна ще се проведе международна конференция на Международния обществен фонд за единство на православните народи.

Съорганизатор на проявата е Варненска и Великопреславска св. Митрополия. Конференцията се провежда със съдействието на Община Варна.

Тема на тазгодишния форум е „Традиционните ценности и демократичните свободи в съвременния свят”.

Откриването е на 17 февруари в 18,00 ч. в Пленарната зала на Община Варна.

Работните срещи са на 18 и 19 февруари в зала „Рубин” на Гранд хотел „Димят”.

Пресконференцията, която ще бъде дадена при завършване на работата на конференцията, е на 19 февруари в 13,00 ч. в зала „Рубин” на х. „Димят”.

Участие в Международна конференция на Международния обществен фонд за единство на православните народи ще вземат:

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил - Наместник-председател на Св. Синод и наместник на овдовелия Софийски епархийски престол (Българска Патриаршия), Негово Блаженство архиепископ Христофор, митрополит на Прага и предстоятел на Православната църква в Чехия и Словакия, Негово Високопреосвещенство митрополитът на Зимбабве и Ангола Серафим (Кикотис) - Александрийска Патриаршия, Негово Преосвещенство епископ Нишки Йован (Сръбска Патриаршия), духовни лица, депутати, църковни и обществени деятели от 19 страни.

Варненска и Великопреславска св. Митрополия

 

 

« предишна новинаследваща новина »