ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Честване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робство

21 февруари 2013 16:46, Русенска митрополия
Честване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робство

На 20 февруари 2013 г. град Русе отпразнува 135 години от освобождението си от османско робство. Във връзка с празника беше изготвена празнична програма, в която се включи и Русенска митрополия.

Празненствата започнаха с отслужването на молебен в катедралния храм „Света Троица” от Негово Преосвещенство Месемврийски епископ Яков в съслужение с духовници от града. Молебенът беше уважен от кмета на Русе г-н Пламен Стоилов, председателя на Общинския съвет засл. проф. Васил Пенчев, депутати, представители на местната и общинска власт. „Многая лета” се изпя за благоденствието на страната ни, която в тези трудни и напрегнати дни има особена нужда от Божията помощ и закрила.

Програмата продължи с поднасяне на венци и цветя в Пантеона на възрожденците и с художествена програма по повод празника. Реч произнесе кметът на града. Епископ Яков в съслужение с духовници отслужи заупокойна молитва. Прозвуча „Вечная память” за падналите герои за Освобождението на Родината ни.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Честване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робствоЧестване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робствоЧестване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робствоЧестване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робствоЧестване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робствоЧестване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робствоСлово на кмета г-н Пламен СтоиловЧестване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робствоЧестване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робствоЧестване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робствоЧестване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робствоЧестване на 135 години от Освобождението на град Русе от османско робство
« предишна новинаследваща новина »