ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Отбелязване на руския Ден на защитника на Отечеството в гр. Русе

22 февруари 2013 15:49, Русенска митрополия
Отбелязване на руския Ден на защитника на Отечеството в гр. Русе

На 23 февруари всяка година в Русия и страните от СНГ (ОНД - Общност на независимите държави) се отбелязва Денят на защитника на Отечеството.

По този повод на 21 февруари 2013 г. в гр. Русе беше организирано честване на този празник с възпоминание за загиналите руски и други войни. То започна с поклонение пред паметника на падналите във Втората световна война - "Альоша". От там с тържествено шествие всички се насочиха към руското военно гробище, където по покана на генералното консулство на Руската федерация беше направена панихида. С благословението на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит тя беше отслужена от високопреподобния архимандрит Виктор (Мутафов) в съслужение със свещ. Милен Цветков и протодякон Кирил Синев.

Положени бяха венци и цветя на гробовете на загиналите офицери и войници.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Отбелязване на руския Ден на защитника на Отечеството в гр. РусеОтбелязване на руския Ден на защитника на Отечеството в гр. РусеОтбелязване на руския Ден на защитника на Отечеството в гр. РусеОтбелязване на руския Ден на защитника на Отечеството в гр. РусеОтбелязване на руския Ден на защитника на Отечеството в гр. РусеОтбелязване на руския Ден на защитника на Отечеството в гр. РусеОтбелязване на руския Ден на защитника на Отечеството в гр. РусеОтбелязване на руския Ден на защитника на Отечеството в гр. Русе
« предишна новинаследваща новина »