ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска богослужба в Руското подворие в София

26 февруари 2013 14:29, Отдел "Връзки с обществеността"
Архиерейска богослужба в Руското подворие в София

На 24 февруари, Неделя на Митаря и Фарисея, Божествената св. Литургия в Руското патриаршеско подворие в София бе възглавено от Негово Високопреосвещенство Волоколамски митрополит Иларион, председател на Отдела за Външно-църковни връзки при РПЦ. С благословението на Негово Светейшество Руския патриарх Кирил той е на официално посещение в София по повод тържествата за интронизацията на новоизбрания Български патриарх Неофит.

С благословението на Светейшия патриарх Кирил, по време на Малкия вход митрополит Иларион възведе в архимандритско достойнство настоятеля на подворието игумен Филип (Василцев).

За помощта, която оказва на Руската православна църква и за заслуги към нея на извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация в България Ю. Н. Исаков бе връчен орден "Св. благоверен княз Даниил Московски" - III степен.

Председателят на Балканското атонско сдружение А. Кристов предаде в дар на Руското подворие копие на чудотворната икона св. Николай от атонския манастир „Ставроникита”.

 

 

Снимки

Архиерейска богослужба в Руското подворие в СофияАрхиерейска богослужба в Руското подворие в СофияАрхиерейска богослужба в Руското подворие в СофияАрхиерейска богослужба в Руското подворие в СофияАрхиерейска богослужба в Руското подворие в СофияАрхиерейска богослужба в Руското подворие в СофияАрхиерейска богослужба в Руското подворие в СофияАрхиерейска богослужба в Руското подворие в СофияАрхиерейска богослужба в Руското подворие в София
« предишна новинаследваща новина »