ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Да дарим средства за вътрешното изграждане на новата Ловчанска катедрала "Св. св. Кирил и Методий"

26 февруари 2013 17:15, Ловчанска митрополия
Проектът на новата Ловчанска катедрала "Св. св. Кирил и Методий"

С радост съобщаваме на благочестивите християни и обществеността, че новият катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч израсна до куполните си кръстове и в момента неговият екстериор вече бива завършван.

През м. март т.г. започва работата по изграждането и благоустрояването на храмовия интериор, в който по план светата ни Митрополия е предвидила да има две нива - горно (второ) и подземно (първо). На първо ниво ще се помещават:

- параклис "Въведение Богородично";

- баптистериум за възрастни;

- църковен музей;

- библиотека;

- салон за 250 души, в който ще се провеждат културните, катехизаторските и социалните програми на Ловчанска св. митрополия;

- столова;

- кът за деца и юноши;

- малка кухня.

Драги съграждани, епархиоти, българи, скъпи християни,

Призоваваме всички, които имат дух на дарители, според възможното за всеки да допринесе за благоустрояването на първото ниво на катедралния ни храм, за да може в него по-скоро да стартират всички предвидени дейности за работа с най-малките, най-крехките, най-нежните членове на нашето общество и нашата Църква. Колкото повече благородни и добри хора се включат в изграждането на Божия дом, толкова по-бързо той ще бъде завършен и толкова ще е по-красив.

ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ:

"УниКредит Булбанк" - клон Ловеч

UNCRBGSF

В лева: BG85UNCR76301076566111

В евро: BG15UNCR76301475728676

В щатски долари: BG51UNCR76301175630689

Новостроящ се Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Ловеч

>>>

Можете така също да изпратите ДАРИТЕЛСКИ SMS за всички мобилни оператори

на № 17 777 с текст: DMS KATEDRALA

Цена: 1.20 лв. с ДДС.

Можете да се обърнете и с други дарителски предложения към:

Ловчанска св. митрополия

ул. "Черковна"№12

гр. Ловеч – 5500

Ловчански митрополит: тел./факс 068 60 10 11

Е-мейл - секретар: lovchanska_eparhia@abv.bg

~~~

Редакционни бележки:

Напомняме на нашите читатели, че полагането на основния камък и изграждането на новия Божи дом в Ловеч започнаха през есента на 2005 година, след като по-рано през пролетта на същата година след продажба на личния си апартамент в София митрополит Гавриил дарява първите средства за започване строежа на храма.

Подобно нещо се случва и с друг апартамент (на бул. "Прага" в София), който е бил завещан на митрополит Гавриил от негов духовен брат, с когото заедно са били духовни чеда на приснопаметния Левкийски епископ Партений. Владика Гавриил (противно на спекулативните и клеветнически твърдения в жълтата преса) на 20 февруари 2001 г. с нотариален акт дарява и този имот за ползване по целесъобразност, но на манастира "Св. Петка" над гр. Банкя.

~~~

Нашият живот тук е временен. Трябва да мислим и за вечността. Изграждането на Божи дом е един от най-добрите начини да вложим средства, труд, усилия и вяра, които никой никога няма да може да ни отнеме. Когато бъде завършен и осветен, в храм "Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч на всяка служба и ектения ще се споменават неговите дарители за вечни времена. Това е голямо духовно благо, съкровище нетленно, път на живите в Господа! Амин.

 

 

« предишна новинаследваща новина »