ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО ПАТРИАРХ НЕОФИТ ПОСЕТИ ПРЕМИЕР-МИНИСТЪРА Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

27 февруари 2013 17:04, Българска Патриаршия
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит в болница "Лозенец"

Днес, 27 февруари 2013 г., новоизбраният светейши Български патриарх Неофит посети в правителствена болница "Лозенец" министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов.

Патриарх Неофит бе придружен от своите събратя високопреосвещени митрополити: Варненски и Великопреславски Кирил, на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, Великотърновски Григорий, Неврокопски Натанаил, Ловчански Гавриил, Доростолски Амвросий, преосвещения Стобийски епископ Наум – гл. секретар на Св. Синод, г-н Теодор Атанасов – началник на кабинета на Българския патриарх, и д-р Десислава Панайотова – експерт в синодалния Културно-просветен отдел и гл. редактор на Официалния сайт на БПЦ-Българска Патриаршия.

На срещата присъства и зам.-премиерът и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов.

Г-н Бойко Борисов изрази искрената си и гореща благодарност за това, че Българският патриарх заедно с църковните представители го посещават в болницата и че се молят с любов и загриженост за здравето му.

Светейшият патриарх Неофит благопожела на г-н Борисов скорошно укрепване и благословено завръщане към държавническите му задължения и изрази надеждата си, че в родината и сред народа ни отново ще се възцари мирът и ще се засили единомислието.

Срещата продължи с разговор по актуалните теми на обществения и църковния ни живот днес - подобряването на икономическата и политическата ситуация в България, грижата за Църквата, въпроса за въвеждането на религиозното образование в задължителната подготовка на българските деца и ученици.

Очаквайте следващия ни материал за патриаршеското посещение при министър-председателя с още подробности от състоялата се среща.

Текст: Десислава Панайотова
Снимки: Ромео Чолаков

 

 

Снимки

Синодалната делегация в болница "Лозенец"Благословение от Светейшия патриарх Неофит БългарскиБлагословение от Светейшия патриарх Неофит БългарскиНегово Светейшество Българският патриарх Неофит посещава г-н Бойко Борисов
« предишна новинаследваща новина »