ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПРАВОСЛАВЕН ДЕТСКИ ЛАГЕР В МАНАСТИРА „СВЕТИ НИКОЛА”, С. АРБАНАСИ, ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ЕПАРХИЯ

27 юни 2009 16:17, Великотърновска митрополия
По време на службата (1)

От 15 юни до 29 юни 2009 г. в манастира „Свети Никола”, с. Арбанаси, Великотърновска епархия, се провежда детски православен лагер. Децата участващи в лагера са ученици от Основно училище „Свети Климент Охридски”, гр. Павликени в различни класове – от І до VІ клас.

Лагерът преминава на три смени от по 20 ученици, като програмата включва часове по православно вероучение и участие в богослужението. Не липсват и развлечения за учениците сред китния двор на манастира, а така също и около близкия басейн в с. Арбанаси.

За добрата организация на лагера съдействат Великотърновска света Митрополия, Община Павликени, както и топлото гостоприемство на сестрите от светата обител.

В ОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Павликени от две години редовно се изучава православно вероучение, което е предпочетено под формата на СИП-Религия от 65 деца в различните класове. Преподавателят им – богословът Валентин Георгиев споделя, че учениците с жив интерес овладяват новите знания за вярата ни и се подготвя група по църковно пение.

Бог да благословя учениците, родителите, учителите и всички спомоществователи на такива начинания за да се укрепва сред народа ни здравото православно учение и нравственост!

Озвучаване: Мариана Иванова

 

 

Снимки

По време на службата (2)Четене на св. ЕвангелиеПо време на службата (3)Манастирският храмПартия шах в свободното времеГосподнята молитва се казва от всички преди обядаДворът (1)Дворът (2)Дворът (3)Дворът (4)Дворът (5)Беседа на двора

Аудио

ПРАВОСЛАВЕН ДЕТСКИ ЛАГЕР В МАНАСТИРА „СВЕТИ НИКОЛА”, С. АРБАНАСИ, ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ЕПАРХИЯ

« предишна новинаследваща новина »