ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ВЕЛИЧКИЯТ ЕПИСКОП СИОНИЙ ОГЛАВИ НЕДЕЛНАТА ЛИТУРГИЯ В СОФИЙСКАТА ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ

28 юни 2009 12:51, СДС
Възкресна служба 4

Днес, в храма на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”, Божествената света Литургия бе отслужена от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, досегашен ректор на семинарията с изключителни заслуги за нейното благоустрояване. В съслужението взеха участие: йеромонах Василий и ефимериите свещеник Божидар Маринов и свещеник Константин Цанков. На клироса богослужбата огласиха с източно-църковни песнопения йеромонах Евтимий и монах Исаак.

В края на светата Литургия, предвид предстоящето встъпване на еп. Сионий в служение като викарий на Видинския митрополит Дометиан, от името на учителската колегия г-н Петър Вълчев, преподавател по догматика в Семинарията и някогашен класен ръководител на епископ Сионий при Семинарията в Черепиш, благодари за духовното наставничество, усърдието и всеотдайните грижи, които Негово Преосвещенство положи за развитието на духовната ни Алма Матер през всичките години на служението си като неин ректор от 1996 година до днес.

Множеството богомолци, дошли специално за архиереската богослужба в празничния ден, също благодариха на обичания от тях епископ Сионий за всичко, което той е направил за благолепието на семинарския храм и целия семинарски комплекс и му пожелаха крепко здраве, успехи и много духовни радости в неговото ново служение.

Текст: Мария Братинова
Озвучаване: Мариана Иванова

 

 

Снимки

Възкресна служба 2Възкресна служба 3Възкресна служба 1

Аудио

ВЕЛИЧКИЯТ ЕПИСКОП СИОНИЙ ОГЛАВИ НЕДЕЛНАТА ЛИТУРГИЯ В СОФИЙСКАТА ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ

« предишна новинаследваща новина »