ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 4 на официоза на БПЦ „Църковен вестник”

28 февруари 2013 17:49, Българска Патриаршия
Брой 4 на "Църковен вестник"

Излезе от печат бр. 4 на „Църковен вестник”, посветен на пристигането във Варна на новата светиня – иконата на св. Царствени новомъченици император Николай ІІ и неговото семейство.

В броя ще откриете подробен репортаж за пристигането на иконата на българска земя и тържественото й посрещане в катедралния храм във Варна. Публикуваме и житие на светите Царствени новомъченици (стр. 1-6), информация как е установен празникът Събор на Руските новомъченици и изповедници, сред които централно място заемат мъченически загиналите членове на императорската фамилия (стр. 3) и материал за народното почитание, на което се радват св. Царствени новомъченици – императорското семейство (стр. 8).

Броят се допълва от статия за прекрасния храм, посветен на св. апостоли Петър и Павел, в прочутия Петерхоф, в който храм се намира оригиналът на донесената във Варна икона (стр. 8) и статия за катедралния храм във Варна приютил светинята.

В броя на първа страница ще откриете самата икона, както и молитвата към свети мъченик император Николай и царственото му семейство и тропара на мъчениците, които са изписани на рамката на иконата.

Текст: Александра Карамихалева, гл. редактор на "Църковен вестник"

 

 

« предишна новинаследваща новина »