ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПЪРВИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ЗА КУПАТА НА „СВ. ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ”

29 юни 2009 17:32, Мария Стойкова
Купата

С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил Варненска и Великопреславска св. Митрополия организира футболен турнир за купата „Св. Прокопий Варненски”. Събитието се проведе на помощното игрище на спортното училище в гр. Шумен. В надпреварата участие взеха три отбора:

На Военноморските сили (Варна), сборният отбор на гр. Шумен и отборът на св. Митрополия. Турнирът беше много оспорван, като до последно не се знаеше победителя. Щастието се усмихна на домакините, които спечелиха купата. Втори остана отборът на Варненска Митрополия, заради по-малко вкарани голове. Футболистите се представиха много достойно с една победа и едно равенство. Протоиерей Живко Георгиев (Катедрален храм „Св. Успение Богородично”), капитан на отбора, вкара най-бързия гол в турнира – още в 5-та секунда на мача, а дякон Ясен Шинев (храм „Св. Николай”) беше най-добрия вратар. Той не допусна гол във вратата си.

След края на турнира Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил раздаде грамоти и фланелки на всички участници и връчи купата на победителите. Той сподели, че спортът помага много за доброто сътрудничество между св. Митрополия и институциите, представляващи отборите и че участията въобще в спортни състезания, каляват духа и волята на човека.

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил завърши с това, че не е важен резултатът, а честната игра – цитирайки апостол Павел „Ако пък някой се и състезава, той не бива увенчан, щом се не състезава по правилата” (2 Тим. 2:5)

Текст: Явор Георгиев
Снимки: Явор Георгиев
Озвучаване: Мариана Иванова

 

 

Снимки

ГрамотаГрамота 2ГолВратарятПубликатаНаграждавенетоНаграждаването 2

Аудио

ПЪРВИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ЗА КУПАТА НА „СВ. ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ”

« предишна новинаследваща новина »