ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Варненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакет по повод 50-ия старт на щафетната обиколка

04 март 2013 11:40, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Варненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакет

Трети март е денят, когато от чисто географско понятие България се превръща отново в държава, а българите се приобщават завинаги към семейството на свободните европейски народи. България има многолетна история. Съществува тринадесет века - една дълга верига на утвърждаване.

В катедралния храм „Св. Успение Богородично” бе отслужен празничен молебен за България. На площад „Св. св. Кирил и Методий” тържествено бе издигнат националният флаг. Пред паметника на руските воини в Морската градина се извърши поклонение и полагане на венци с военен ритуал.

Тази година Радио Варна отбеляза своята юбилейна 50-а щафетна лекоатлетическа обиколка. Това е едно от най-старите състезания у нас в леката атлетика. Обиколката на Радио Варна се провежда по традиция на 3 март. Флотският оркестър на ВМС на Р България изсвири химна на страната. След това Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил благослови организаторите, участниците и всички допринесли за развитието и организирането на тази действително популярна и обичана щафетна обиколка.

Директорът на Радио Варна г-жа Елица Виденова връчи специален плакет - почетен знак, с който е удостоена Варненска и Великопреславска света митрополия, която в годините е сътрудничила и участвала в популяризирането на щафетната обиколка. Варненска и Великопреславска света митрополия бе представена и от свещеноиконом Стефан Ханджийски, свещеноиконом Иван Илчев, свещеник Цветан Флоров. Сред гостите беше и един от създателите на Обиколката - Левон Сандалджиян, който също бе удостоен със специален плакет. Официални гости бяха областният управител г-н Коста Базитов, зам.-кметът на община Варна г-н Христо Бозов, г-жа Калинка Попстефанова - зам.-кмет на община Варна.

Стартът на обиколката бе даден пред сградата на БНР във Варна. Миналата година участниците бяха 230 на брой, а през 2011 г. 250 души участваха в проявата. Рекордът за последните 20 години бе поставен през 2004-та, когато разстоянието пробягаха 510 души. Тази година в надпреварата се включиха 65 отбора и общо над 300 участници. Бягането е по алеите в Морската градина, като участниците са разположени на 5 поста. Състезаваха се ученици от всички варненски училища, както и от Аврен, Синдел и Провадия. Право на участие имат всички желаещи от двата пола. Няма възрастово ограничение. Наградите са специални купи и медали, осигурени от Радио Варна.

Текст и снимки: Петко Колев

 

 

Снимки

Варненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакет Варненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакет Варненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакет Варненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакет Варненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакет Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит КирилНегово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит КирилНегово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит КирилДиректорът на Радио Варна г-жа Елица Виденова Варненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакетВарненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакетВарненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакетВарненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакетВарненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакетВарненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакетВарненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакетВарненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакетВарненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакетВарненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакетВарненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакетВарненска и Великопреславска света митрополия удостоена от БНР Варна с плакет
« предишна новинаследваща новина »