ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Двоен празник на 3-ти март в БПЦО „Свети Климент Охридски“ - гр. Мюнхен

05 март 2013 15:18, Митрополия на Западна и Средна Европа
Тържеството на 3 март 2013 г. в БПЦО "Св. Климент Охридски"

На 3-ти март 2013 г., в Неделята на Блудния син, в преизпълнения с богомолци храм на БПЦО „Свети Климент Охридски“ в град Мюнхен след светата божествена Литургия се проведе традиционното духовно-просветно тържество по случай Националния празник на България.

Тържеството бе открито с приветствено слово от енорийския свещеник иконом Недялко Калинов, в което бе подчертана заслугата на Българската православна църква за запазване на българската самобитност и култура, както и за съхраняване на православната вяра през петвековното турско робство. Дълбоко емоционални и патриотични стихотворения бяха прочетени от иподякон Васил Аргиров и г-жа Ивелина Нацкина, както и от един от първите имигранти в Мюнхен г-н Димитър Димитров.

След тържеството отец Недялко Калинов с голяма радост разказа накратко за проведения преди една седмица патриаршески избор в град София, на който той и председателят на църковната община г-н Найден Големанов участваха лично. Благодарствен молебен за новоизбрания Български патриарх, както и за Националния празник на България бе отслужен в края на неделната програма. Многолетствие и благопожелания за Негово Светейшество патриарх Неофит бяха произнесени от отец Недялко и изпълнени прекрасно от църковния хор.

На многая и благая лета, Ваше Светейшество!

Текст: ик. Недялко Калинов
Снимки: БПЦО "Св. Климент Охридски" - Мюнхен

 

 

Снимки

Св. Литургия на 3 март 2013 г. в БПЦО "Св. Климент Охридски"Иконом Недялко Калинов3-ти март 2013 г. - БПЦО "Св. Климент Охридски"
« предишна новинаследваща новина »