ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПОКАНА от Софийска св. митрополия

08 март 2013 13:21, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

В съботния ден на 9 март по благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и съгласно решение на Св. Синод ще се проведе литийно шествие с чудотворната икона „Пресвета Богородица – Достойно есть“, която е дар от светогорското монашество на Българската православна църква и се намира в ставропигиалния храм-паметник „Св. Александър Невски“.

Тържествената лития ще тръгне в 17,00 ч. от ПКСХП „Св. Александър Невски“ и в нея ще вземат участие софийското духовенство - монашество и свещенство, учениците и преподавателите на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски“ и миряни.

Шествието ще премине по софийските улици и ще пристигне в столичната митрополитска катедрала „Св. вмчца Неделя“, където ще бъде посрещната от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит, и храмовото духовенство.

След като чудотворната икона бъде поставена в храма, ще бъде отслужено Всенощно бдение.

На 10 март, неделя, в 9,10 ч. Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще бъде посрещнат от цялото църковно изпълнение на Софийска епархия и ще възглави първата си св. Литургия като кириарх на първопрестолната Софийска св. митрополия.

След св. Литургия светейшият Български патриарх и Софийски митрополит с молитвеното участие на български архиереи и църковно изпълнение ще извърши Молебен за помирение на българския народ по повод размирния социален, политически и икономически период, в който се намира страната ни.

Приканват се всички православни християни и родолюбиви българи да вземат молитвено участие в особено необходимите в тези дни за народа ни свети богослужби.

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »