ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Софийското църковно изпълнение поздрави Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит

12 март 2013 12:33, Софийска митрополия
Посрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св. митрополия

В деня, когато Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отслужи първата си св. Литургия като Софийски митрополит в митрополитската катедрала "Св. Неделя" и така встъпи в длъжността си като кириарх на Софийска епархия, след празничното богослужение софийското църковно изпълнение поздрави своя архипастир.

В залата на Софийска св. митрополия бе организиран прием в чест на новия софийски първойерарх. Негово Светейшество с архипастирския си посох в ръка и със зелена скуфия на главата - символ на патриаршеското достойнство от десетки години в нашата Църква - влезе в митрополитската зала, посрещнат от гръмкото изпълнение на Богородичното песнопение „Достойно есть“. То бе изпълнено от множество председатели на софийски храмове, архиерейски наместници на духовните околии, игумени и монахини, членове на Епархийския съвет, митрополитски служители и гости, които го очакваха е залата.

На входа Софийският митрополит бе посрещнат според стародавната българска традиция с погача, сол и мед, които му бяха поднесени от г-жа Мария Попова, главен счетоводител на Софийска митрополия.

Софийският първойерарх поздрави гостите, дошли да получат от него първосветителското му благословение и благопожела на всички в здраве, духовен устрем и дръзновение да се трудим заедно за родната ни Софийска епархия и благопреуспяването на целия ни български народ.

Един по един присъстващите поздравяваха Негово Светейшество с богоданното му ново служение и му отправяха благопожелания за предстоящия му нелек път на първойерарх на Българската църква и архипастир на Софийска епархия.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Посрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св. митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св. митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополия Посрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияНегово Светейшество Българският патриарх НеофитНегово Светейшество Българският патриарх НеофитПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияНегово Светейшество Българският патриарх НеофитПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополияПосрещане на Негово Светейшество патриарх Неофит в Софийска св.митрополия
« предишна новинаследваща новина »