ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и областния управител на област Русе

18 март 2013 14:42, Русенска митрополия
Среща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и областния управител на област Русе

На 15 март 2013 г. в салона на Русенска св. митрополия се състоя среща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и областния управител на област Русе г-н Стефко Бурджиев. На срещата присъстваха и народният представител от 41-вото Народно събрание г-н Пламен Нунев и зам.-областният управител г-н Веско Маринов.

Областният управител подари на Негово Светейшество картината „Слънчев ден” на художничката Виолета Радкова. Гостите поздравиха първойерарха на Българската православна църква с избирането му на високия и отговорен пост. От своя страна той ги благослови и им пожела успехи в нелекото обществено служение. На срещата бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес, сред които възможностите за ремонт и възстановяване на храмове по европейски и други програми, участие на Църквата в предстоящи национални и регионални чествания, възможностите за въвеждане на предмета „Религия” като редовен учебен предмет и др.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Среща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и областния управител на област РусеСреща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и областния управител на област РусеСреща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и областния управител на област РусеСреща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и областния управител на област Русе
« предишна новинаследваща новина »