ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благотворителна кампания за набиране на средства за новия ямболски храм „Успение на Пресвета Богородица“

21 март 2013 16:07, Сливенска митрополия
Плакат за благотворителната изложба

Започва кампания за набиране на средства за довършване на строежа на новия православен храм „Успение на Пресвета Богородица“ в квартал „Аврен” на град Ямбол. Кампанията се провежда с благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий.

В рамките на кампанията на 15. 03. 2013 г. от 17,30 ч. бе открита благотворителна изложба в Художествена галерия „Жорж Папазов“, гр. Ямбол. На благотворителната изложба са представени за откупуване икони, картини и други предмети с художествена стойност. Изложбата ще продължи няколко седмици. През това време посетителите могат да изберат и купят от представените произведения. Освен това, дарителски урни за набиране на средства са поставени в големите супермаркети на града.

На 26. 04. 2013 г. ще се проведе благотворителен концерт в голямата зала на Община Ямбол. На благотворителния концерт ще се представят танцови състави, ансамбли и индивидуални изпълнители от гр. Ямбол и страната. Събраните средства ще бъдат отчетени и ще се раздадат грамоти на големите дарители. Освен това, урни за набиране на още средства са поставени в супермаркетите "Диана" - квартал "Аврен", "Вилтон" - квартал "Каргон", "Вилтон" - квартал "Златен рог", "Penny Market", "Kaufland", "Lidl".

Имената на дарителите ще бъдат изписани в новия храм и ще се споменават по време на богослужение.

Изграждането на храма е в завършителна фаза, благодарение на фирми, организации, частни лица и на Община Ямбол.

Изграждането на нов храм е голямо предизвикателство, награда и утеха. Нуждата му не подлежи на аргументация. Колкото и трудно да е ежедневието ни, дълбоко в себе си всеки човек усеща полъха на необяснимото и потребността от духовен живот в Бога. Защо сме на тази земя точно в този момент, едва ли ще разберем. Но имаме нужда от СМИСЪЛ. Много малко са нещата, които принадлежат на всички и са съградени от човек. Любовта, грижата, духът на съзиданието и доброто, радостта, мъката, самоусъвършенстването ни в име Божие и добруването на нас самите, другите и децата ни имат нужда от храм. Нека го направим заедно!

Дарителски сметки:

Банка ДСК, клон Ямбол;

Сметка в лева: IBAN- BG08STSA93000016135896, BIC- STSABGSF;

Сметка в евро: IBAN- BG92STSA93000016343710, BIC- STSABGSF.

 

Църковно настоятелство при православен храм „Успение на Пресвета Богородица“ в квартал "Аврен", гр. Ямбол

 

 

Снимки

Плакат на проекта за довършване на храма в кв. "Аврен", гр. Ямбол
« предишна новинаследваща новина »