ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ТЪРЖЕСТВЕНА ВЕЧЕРНЯ ПО ПОВОД ХРАМОВИЯ ПРАЗНИК НА СОФИЙСКИЯ МИТРОПОЛИТСКИ ХРАМ „СВ. НЕДЕЛЯ”

06 юли 2009 23:12, Софийска митрополия
6 юли 2009

Днес от 17 ч. в столичната митрополитска катедрала „Света Неделя” тържествената вечерня с петохлебие по повод храмовия празник бе оглавена от Негово Преосвещенство Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит. В богослужбата взеха участие и Негово Високопреподобие архимандрит Григорий, протосингел на Софийска митрополия, високопреподобният архимандрит Теофан, предстоятели на столични храмове и дякони.

В края на вечернята епископ Йоан изнесе слово, в което, като припомни житието на света великомъченица Неделя, подчерта, че тя трябва да бъде благодатен пример за нас накъде трябва да са насочени нашите мисли, воля и дела. „Какви мисли са имали светиите, за да угодят на Бога и какви имаме ние? Те са мислили за онова що е истинно, що е честно, що е справедливо, що е добродетелно, що е похвала. Те са имали ум Христов, извършвали са свети дела, защото са имали свети мисли” – каза архиереят.

Празничната вечер продължи в салона на Софийската света митрополия, където тържествено бе отбелязана 130-годишнината от основаването на хора при катедралния храм.

За празника на митрополитската катедрала дърворезбарят от Сливен г-н Тошко Атанасов изработи и дари на храма прекрасен дърворезбен аналой, върху който в центъра на храма бе поставена празнично украсената храмова икона.

Снимки - Людмил Дончев
Озвучаване: Мариана Иванова

 

 

Снимки

6 юли 20096 юли 2009

Аудио

Озвучаване

« предишна новинаследваща новина »