ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Видинският митрополит Дометиан награди победителите в екоконкурс

26 март 2013 15:52, Видинска митрополия
Видинският митрополит Дометиан награди победителите в екоконкурс

Видинският митрополит Дометиан връчи награди на победителите в традиционния екоконкурс, организиран от туристическо дружество „Бонония” за шестнайсети път.

"Събитието е възпитателно за всички хора", каза митрополит Дометиан в словото си при откриването на екоконкурса, посветен на Световния ден на водата – 22 март и на Международния ден на Земята, който се чества на 22 април. Той добави, че съприкосновението с природата, историята и всичко, което ни обкръжава, облагородява човека и го прави по-добър и по-общителен.

В 16-ото издание на екоконкурса взеха участие възпитаници на видинските училища. Те се представиха с есета, фотоси, картини и различни предмети, изработени от екологични материали. Възпитаниците на Гимназията с преподаване на чужди езици “Йордан Радичков” показаха макет на Слънчевата система, изработен от грамофонна плоча и капачки. Младите хора се представиха и с предмети, създадени от пластмасови лъжици, вестници и семена.

“Като използваме тези материали, виждаме как можем да опазим околната среда и в същото време да изработим красота”, коментира ръководителката на училищния екоклуб Василиса Димитрова. Тя обясни, че макетите с космическа тематика ще бъдат изпратени за участие в национален конкурс, който ще се проведе на 27 май под патронажа на първия български космонавт Георги Иванов.

Гост на тържеството бе и г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител на област Видин.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: архимандрит Поликарп и Радио Фокус-Видин
Снимки: Областна управа Видин

 

 

« предишна новинаследваща новина »