ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ИЗЛОЖБА НА НАЙ-ДОБРИТЕ ФОТОГРАФИИ НА САЙТА "Orthphoto" В РАЗГРАД

11 юли 2009 16:25, Русенска митрополия
Етнографски музей - Разград

На 20 юли 2009 г., когато Църквата ни чества свети пророк Илия, от 18.00 ч. в Етнографския музей - Разград, кв. “Варош”, ул. “Раковски” № 13 ще се открие изложба на православни фотографии "Orthphoto 2004 - 2009".

Изложбата е посветена на петгодишнината на едноименния сайт, в който са публикувани снимки от живота на Православната църква от цял свят. Понастоящем сайтът е утвърден като поле на изява за любители и професионални фотографи и включва над 33 000 творби и над 2 600 потребители от 80 страни - от Корея до Кения, от Англия до Китай.

В момента в сайта "Orthphoto" има над 1 250 снимки, представящи живота на Българската православна църква (БПЦ), 105 регистрирани потребители от България и около 1 500 посещения всеки месец от страната. Това прави Българската православна църква много популярна сред другите. Има само 4 по-активни страни - Полша, Румъния, Сърбия и Русия. Затова, включете се и вие в сайта на адрес - http://orthphoto.net и нека да подкрепим България и БПЦ!

Изложбата в Разград се осъществява от Русенска света митрополия, Църковното настоятелство при храм “Св. Николай” - Разград и координатора на "Orthphoto" за България.

Събитието се провежда с благословението на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит.

Всеки посетител ще има възможността свободно да разгледа изложбата, която ще бъде изложена в Етнографския музей на Разград.

 

 

Текст: Атанас Димитров, координатор на сайта "Orthphoto" за България
Озвучаване: Мариана Иванова

 

 

Аудио

Озвучаване

« предишна новинаследваща новина »